Maria Hoeve boerendelicatessen & streekproducten,

Weelsedijk 61, 3291 LR  STRIJEN

 

Maria Hoeve is een monumentale boerderij midden in de polder van Land van Essche te Strijen. Op de Maria Hoeve vind je kleinschalige landbouw, hoogstamfruitboomgaard met oude fruitrassen en notenlaan. De producten van het land worden ingemaakt in pot en verkocht vanuit de winkel en aan andere winkels. Maria Hoeve heeft een knusse boerderijwinkel met (h)eerlijke lokale en regionale producten. Voor originele streekpakketten op maat kun je bij ons goed terecht!

 

 

 

 

 


Boerderij de Kikkershoek, Maasweg 3,3271LH Mijnsheerenland

 

Boerderij de Kikkershoek is een akkerbouw- en fruitteeltbedrijf met een boerderijwinkel. Wij telen aardappelen, granen, rabarber, uien, appels, peren, pruimen en kersen. Onze (h)eerlijke producten gaan rechtstreeks naar de klant. Onze boerderijwinkel is jaarrond open van maandag tot en met zaterdag van 9 uur tot 18 uur.  Ook voor leuke en lekkere cadeau pakketten met Hoeksche Waardse streekproducten, bent u bij ons op het juiste adres.  Boerderij de Kikkershoek is in de regio bekend van het zelf plukken van kersen in de zomervakantie en appels en (stoof)peren vanaf augustus tot november. We vinden het heel belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te proeven, weten en beleven waar zijn of haar voedsel vandaan komt. Daarom verzorgen wij allerlei soorten excursies voor zowel scholen als bedrijven. Natuurlijk kunt u ook terecht voor (educatieve) schoolreisjes en kinderfeestjes.


Activiteit bij aankoop tourkaart:

Kinderen kunnen boter schudden.

 

 

 

Hoeksche Zuivel, Zwanegatsedijk 1A, 3299LT Maasdam

 

Wij van Melkveebedrijf Commijs in Maasdam zijn leverancier van diverse, ambachtelijk bereide zuivelproducten in de Hoeksche Waard, Rotterdam en omgeving. We willen mensen zoals burgers, boeren en buitenlui kennis laten maken met een (h)eerlijk en uniek product, dat dicht bij de consument staat. Het product is de verse bereide zuivel, zoals melk, boter, karnemelk, yoghurt en vers ijs in diverse smaken. Dit alles ambachtelijk gemaakt van de melk die onze koeien ons geven.


Museum Hoeksche Waard, Dorpsstraat 13, 3274 BB Heinenoord

 

In het museum wordt verteld over de boer en boerin,  arbeider, dokter, schoenmaker, winkeljuffrouw en het schoolkind van vroeger. Tevens is er een tentoonstelling ‘Van haokmuts tot bouwhelm, Hoeksche Waardse vrouwen toen en nu’.

Ook is ons terras geopend waar een kopje koffie/thee of een glaasje frisdrank met wat lekkers genuttigd kan worden.

 

Museum Hoeksche Waard opent tijdens Tour langs de boer de deuren van boerderij Oost-Leeuwenstein. Aan volwassenen wordt een speciaal voor Hemelvaart een gereduceerd entreetarief gevraagd. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

 

 


Molen Simonia, Molendijk 39 - 3265 AB Piershil

 

Molen Simonia is een dorps korenmolen welke vroeger het dorp Piershil voorzag van gemalen meel. Vandaag de dag doet hij dat nog steeds al is het tegenwoordig meer particuliere verkoop voor mensen die zelf hun brood, cake of koek bakken. De molen is in 1996 en 2019 grondig gerestaureerd en valt sinds 2020 onder de Molenstichting Hoeksche Waard.

 

Sinds 1993 komt molenaar Kevin Strijker al op deze molen en volgde hier de opleiding waarna Strijker in 2012 de molen overnam van zijn voorganger. Tijdens Tour Langs de Boer worden er rondleidingen verzorgd en is er vers gemalen meel verkrijgbaar voor brood, cake en koekjes.

Bij voldoende wind zal de molen werkend te zien zijn. U kunt hier het proces volgen  van graankorrel tot vers gemalen meel.


Hoeksche Hoeve B.V., Boendersweg 36a, 3295LB ’s-Gravendeel

 

De Hoeksche Hoeve is een akkerbouwbedrijf in de polder Nieuw-Bonaventura. Er worden aardappelen, suikerbieten, tarwe, doperwten en boontjes geteeld. Van de aardappelen worden chips gemaakt op de boerderij. Zelf zeggen ze: “Onze duurzaam geteelde aardappelen zijn veel te mooi om anoniem in de massa te verdwijnen. Daarom zijn we in 2004 begonnen met het zelf maken van chips. We telen, oogsten, snijden en bakken de chips op onze boerderij in het Zuid-Hollandse ’s Gravendeel, dicht bij Dordrecht.”


Molen de Lelie, Molendijk 2, 3297 LC Puttershoek

 

Wind - passie - ambacht

 

Molen De Lelie in Puttershoek is een in 1836 gebouwde korenmolen. Al sinds de 17e eeuw draaien er wieken op deze plaats. Nog steeds zijn er onderdelen van die oudste molen in de huidige molen te vinden. De Lelie is na diverse restauratie's weer in bedrijfsvaardige staat en maalt regelmatig tarwe en spelt, dat in de molen verkrijgbaar is. Beklim tijdens Tour langs de Boer de molentrappen, ontdek de weg van graan tot meel en maal je eigen pannenkoekenmeel. Waai je ook even aan?